Вратарят на Локомотив (Пловдив) Стефан Дафовски от днес се присъедини към

...
Вратарят на Локомотив (Пловдив) Стефан Дафовски от днес се присъедини към
Коментари Харесай

Отличен трансфер! Млад вратар от Локо подписа с Киево

Вратарят на Локомотив (Пловдив) Стефан Дафовски от през днешния ден се причисли към новия си тим Киево (Верона). Роденият през 2000 година пловдивчанин ще тренира с първия тим на Киево през идната година и ще играе в тима до 20 години, именуван Примавера. Първият формален мач на Стефан Дафовски ще бъде против тима до 20 години на Лацио като посетител на 9 септември.

Футболистът минава като дилетант от Локомотив в италианския Киево, като в този момент италианците ще платят дребна сума за играча. През 2018 година, когато надареният вратар навърши пълноправие, двата клуба ще дискутират цялостната трансферна сума. Отношенията сред Киево и Локомотив по този въпрос са завършени в контракт, който включва и всички благоприятни условия след навършване на пълнолетието на Дафовски. Той ще живее и ще се храни в общежитието на школата на Киево Верона.

До привличането на футболиста се стигна след сполучливи проби при започване на този месец, когато Дафовски се показа освен на високо равнище с юношите, само че и след три дни беше привикан да тренира с мъжете на Киево.

" Много съм благополучен за Стефан и неговото прекосяване в Киево, тъй като това е доста добра опция. Той има качествата, капацитета и мощната душeвност, с цел да успее в италианския футбол. Сега би трябвало просто да го покаже, топката е в неговите ръце ", съобщи мениджърът Антъни Раво пред Българска телеграфна агенция.

" Също по този начин желая да благодаря на управлението на Локомотив, които осъзнават опцията един техен артикул да се допре до тренировките и мачовете в едно от петте най-силни шампионати в Европа. От друга страна, това е добра реклама за школата на Локомотив ", сподели още мениджърът.

Стефан Дафовски е вторият гений от школата на Локомотив, който отпътува за Западна Европа това лято. През юли към школата на Шефилд Уензди се причисли нападателят от набор 2001 Ияд Хамуд.

 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР